Netflix

del på:
Netflix

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Netflix startede egentlig som udlejning af film på traditionel og fysisk vis, hvor de sendte filmene ud, på samme måde som Lovefilm gør det i Danmark. I USA bruges denne metode stadig, men online streaming delen vinder mere og mere indpas, og uden for USA, er tjenesten dog også kun udbudt i digital form.

Allerede inden Netflix var kommet til Danmark, var den populære streaming tjeneste uhyre udbredt her i landet. Mange fandt på kreative metoder til at få adgang til tjeneste ved brug af udenlandske DNS server og alternative proxy løsninger. Derfor var der også store forventer til den danske lancering, der blev annonceret i sommeren 2012. Selve lanceringen skete i oktober, og allerede inden for de første par uger var der mange tusinde danskere, der havde tilmeldt tjenesten, der i USA har lidt over 27 millioner registrerede kunder, mens der på verdensplan er mere end 25 millioner et tal der stiger dag for dag.

Prisen på Netflix
Med en pris på 79 kroner om måneden er Netflix et yderst billigt alternativ til de normalte tv-kanaler der er mange gange dyrere. Samtidig er udvalget langt større, og du bestemmer selv hvornår du vil se film eller serier. Prisen har naturligvis været en af de væsentlige grunde til tjenestens hurtige udbredelse her i landet, hvor den har været med til at presse prisen på de andre tjenester.

Tilgængelighed
Netflix kan naturligvis ses på din computer, hvor du kan overføre billedet med kabel eller trådløst. Netflix er også tilgængeligt på din iPad, Xbox, mobil eller PS3. En løsning der også er rigtig mange der benytter, er Apple TV fra amerikanske Apple. Her finder man en indbygget app, så der ikke skal bruges andet end den medfølgende fjernbetjening.

Dette understøtter Netflix af platforme (Klik på enheden for at gå til vores opsætningsguides)

Noget af det der gør Netflix mere tilgængeligt er Apple TV er “født” med tjenesten, så det er ikke nødvendigt at installere den, det er bare at tilmelde sig og så er man ellers kørende.

Design, søgning og funktionalitet
Desktop versionen af Netflix nærmer sig det perfekte. TV-serierne burde dog fylde mere, da det er det hovedparten af deres brugere givetvist har valgt tjenesten ud fra. Det er let at finde rundt i undergenrerne og man kan eksempelvis vælge danske eller skandinaviske serier, ligesom der er gjort meget for at gøre børneindholdet indbydende. Der er ingen tvivl om at Netflix er en familietjeneste, og der er da også stor sektion kun for børn, der står helt for sig selv uden for genre. Dette er dog ikke tilfældet på Apple TV udgaven, hvor søgningen heller ikke er lige så gennemtænkt og veludført.

Designet på Netflix er ikke så lækkert som hverken Viaplay eller HBO, men det er uhyre overskueligt, og det er meget let at finde rundt i, hvilket gør at tjenesten på den lange baner vinder, da det er indholdet der er det væsentlige, og ikke hvordan det er pakket ind.

Udvalget på Netflix
Det helt store spørgsmål når det kommer til streamingtjenester, er hvad udvalget er, og hvorfor man skal vælge den ene tjeneste frem for den anden. Og her vinder Netflix stort, i hvert fald i grove træk. Der er nemlig ikke nogen af konkurrenterne, der nærmer sig det samme antal serier som Netflix.

Netflix har et enorm udvalg i serier, de er delt op i genre, så uanset om man er til komedie, action, drama, sci-fi, stand-up eller noget helt sjette, er der masser af vælge imellem. Blandt de mest populære finder man serier som:

 • How I Met Your Mother
 • Sons of Anarchy
 • Prison Break
 • Californication
 • Blue Mountain State
 • Modern Family
 • Breaking Bad
 • The Walking Dead
 • Vampire Diaries
 • Dexter

Det er primært de store amerikanske serier, du finder på tjenesten, men i takt med at tjenesten vinder indpas på det danske marked, er der også begyndt at komme flere danske serier.

Også på filmfronten står Netflix utrolig stærkt. Der er et kæmpe udvalg af film, men det er dog ikke de nyeste film, der fylder serverne. Det er umuligt at sige, hvor mange film der er, eftersom Netflix har valgt at holde dette som en hemmelighed.

Eksklusive Netflix serier
HBO har i mange år haft stor succes med deres egenproducere tv-serier, hvilket har udbredt kanalen. Netflix har historisk set levet af at købe andres tv-serier og udbryde dem til forbrugerne. I 2013 blev deres første store satsning House of Cards tilgængelig på tjenesten. Serien er produceret af David Fincher og har Kevin Spacey på rollelisten. Netflix har givet omkring 100 millioner kroner for serien, der eksklusivt bliver vist på Netflix, og altså kun kan ses hvis man køber Netflix.

Der er ingen tvivl om at fremtiden vil byde på mange flere af disse serier, da NEtflix allerede har haft stor succes med House of Cards. Allerede senere i år kommer Hemlock Grove og næste år kommer sæson 2 af House of Cards. Netflix har indset at hvis de for alvor skal lokke flere kunder til, skal de udbyde noget, der ikke kan findes andre steder af høj kvalitet – og det har de gjort.

Manglende sæsoner
Noget af det Netflix (med rette) bliver kritiseret for, er at de ikke har de nyeste sæsoner er specielt mange serier. Der er mange serier hvor der kun er de første par sæsoner, selvom der er udgivet op mod 4-5 stykker. Det er tilfældet med eksempelvis Sons of Anarchy, Breaking Bad og andre vanedannende serier. I takt med at tjenesten vokser sig større, bliver der dog også fyldt op med bagkataloget af serier.

En “smart” tjeneste
Netflix registrerer naturligvis hvad man har set, og dette bliver brugt til at tjenesten kommer med forslag til hvad man kunne have lyst til at se ud fra de præferencer man har i sit valg af serier og film. Ideen er god, og er sikkert super smart i teorien, i praksis er den dog mere svingende i kvalitet. I hvert fald kommer den ofte med forslag der ellers umiddelbart befinder sig et stykke væk fra hvad man ellers har set. Man kan dog hjælpe tjenesten på vej ved at klikke på “ikke interesseret” og på den måde være med til at hjælpe den. Hvis man gør det længe nok, kan det godt være, at den i sidste ende rammer plet.

Facebook Kommentarer

kommentarer

del på:

15 comments

 1. Vi er lige gået over til Netflix herhjemme og bruger den som substitut for vores normale kabel TV. Det virker fremragende, jeg havde aldrig troet at man kunne streame så høj kvalitet, direkte fra Internettet ind på fjerneren.

  Stort og godt udvalg, der er noget både for børn og voksne.

 2. Meget enig i anmelderens synspunkter, men jeg vil alligevel gerne fremhæve, at det ikke er alle TV serier, som du har alle episoder af. Ydermere forsvinder der jævnligt sæsoner fra serier ud af det blå, det samme gør sig gældende med film. Det kan undre, ved i hvordan det kan være?

  1. Hej Jesper, ja det skyldes at Netflix genforhandler licenser og det ikke altid de vælger at fortsætte med indhold. Netflix skal have licens til alt indhold de smider op og de skal som sagt genforhandles engang imellem.

 3. Det er jo også nemmere for Netflix at være billigere end de øvrige tjenester, når man ikke betaler moms i danmark, men derimod i Luxenborg til 3%. Renset for momsbetalingen er Youbio kr 2,57 dyrere.
  Hvis man synes, at det er i orden at selskaber ikke betaler til det danske samfund er det jo i orden. Men så skal man ikke brokke sige svigtende offentlig service.

 4. Den danske Netflix er i min optik slet ikke lige så god som den amerikanske. Jeg ville ikke kunne leve med den danske version – den er for dyr, i forhold til udvalg.

 5. Købte HBO og Netflix da det blev muligt og har droppet HBO bl.a. på grund af dårlige tekster.
  Og er ved at droppe Netflix, da der mangler markant mange af de nyeste sæsoner.
  Fx Modern Family kan jeg se sæson 1 og 2 på Netflix, mens TV Zulu sender 3 og 4 sæson “gratis” med danske danske tekster.
  Hvis der ikke rykkes betydeligt på dette punkt, er vi en ex-kunde.
  mvh
  Martin og Berit

 6. Har været kunde i et godt stykke tid. Det fungere rigtig godt med app’en til iPhone, iPad og Apple tv. Dog mangler Apple tv app’en at man kan se hvad for nogle film og serier man har set og hvor langt man er i dem.
  Indholdet er mangelfuldt. F.eks er bad boys 2, Sherlock Holms 2 på netflix og jeg kunne blive ved men fælles for dem er at 1’ern mangler.
  Vi betaler her i Dk 3-4 kr mere end i USA og får mindre for vores penge. Nyere og bedre udvalg af serier og film eller endnu en kunde er væk….

  1. Helt enig. Det fungerer godt på Samsung TV kan jeg ellers fortælle, her har du ligesom på iPad og iPhone også en tidslinje i oversigten.

 7. Jeg har en søn, der er under 18 år og han bliver trukket 79 kr. pr. mdr. for sit medlemskab. Nu er han rejst fra Nuuk til Sisimiut, hvor han ikke har mulighed for at bruge Netflix. Hvordan kan man afmelde hans medlemsskab og kan man overhovedet blive medlem, hvis man er under 18 år.

 8. Hvornår kommer der de sidste sæsoner af F.eks the vampire diaries og gossip Girl?? Det er så træls at følge med i en serie og blive helt opslugt af den, og så stopper det bare !

  1. Det ved jeg desværre ikke, Netflix mister løbende licenser til mange udgivelser, man skal derfor være påpasselig, hvis man er i gang med at se større serier. At de ikke udløber, midt i forløbet.

Smid en kommentar