YouBio

del på:
YouBio fra YouSee

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

De fleste mennesker i Danmark er nok bekendt med YouSee, YouSee er nemlig Danmarks største udbyder inden for kabel-TV herhjemme. Netop grundet YouSees status som markedsførende, kan det nok ikke undre nogen, at YouSee var blandt de første til at lancere en streamingtjeneste herhjemme.

YouBio lyder det tiltalende navn, som ikke overlader meget til fantasien i forhold til hvem der står bag tjenesten. YouBio er en kombination af det tidligere Canal+, som nu går under navnet C More, samt en række film og serier YouBio selv har indkøbt rettighederne til.

Streaming ikke nyt for YouSee
Selvom YouBio er et relativt nyt fænomen, har YouSee arbejdet med streaming af videoindhold i flere år efterhånden, igennem deres knapt så populære tjeneste YouSee Cinema. YouSee Cinema blev lidt af et flop og nåede aldrig helt ud over startramperne, dette skyldes sandsynligvis at tjenesten kun var tilgængelig for YouSee abonnementer, men vigtigst af alt, at det krævede enorme bredbåndsressourcer, hvilket ikke engang alle YouSees egne kunder havde adgang til.

Video on demand
En stor del af indholdet på YouBio er det såkaldte Video On Demand, man kan argumentere for at al streaming, på sin vis er Video On Demand, men YouBios tjeneste adskiller sig fra andre tjenester, ved både at tilbyde gratis indhold og så den betalte del, Video On Demand, hvor du kan leje alle de nyeste premierefilm, på datoen de frigives. Det betyder at du helt kan slippe for at gå ned i den lokale videopusher, du har alle de nyeste film tilgængelige, direkte på YouBio, mod betaling naturligvis.

Egen boks med YouBio
Modsat deres konkurrenter, så som Netflix og HBO Nordic, har YouSee valgt at deres YouBio kunder, helst skal have en boks, for at få adgang til deres indhold. Selve boksen koster 495 kr. at købe og det er måske ikke det smarteste træk fra YouBios side af, den hårde konkurrence taget in mente. Som skrevet ønsker Yousee at du benytter deres boks, men det er ikke et krav, dog kan du ikke se film, serier mv. i den højeste HD-opløsning uden du har boksen. Med en YouBio boks kan du således få en billedkvalitet på 1080p (højeste HD-format pt.), streamet med 8 MB/s. Uden boksen må du nøjes med en lidt lavere kvalitet, formegentligt 720p formatet.

I år er det blevet muligt at bruge den lille smarte YouBio boks til også at streame dit kabel-TV og det er ikke et krav at din udbyder er YouSee, en smart og sikker måde at få forbrugere til at benytte boksen mere og dermed blive ”afhængig” af den.

Plus-boksen en mulighed, hvis du er YouSee kunde
Hvis du allerede er YouSee kunde, kan du få adgang til YouBio igennem din plus-boks, dog vil det være en begrænset udgave, rent kvalitetsmæssigt, men du slipper dermed for at købe en ekstra boks. Har du allerede en Plus-boks fra Yousee, er det blot at ringe ind til YouSee og bede dem åbne op for YouBio, det kan desværre ikke gøres på andre måder og din boks er ikke indstillet til YouBio fra start af.

Kun delvis understøttelse af tablets og mobiltelefoner
YouBio reklamerer selv med deres brede enhedsdækning, men hvor bred er den egentligt når det kommer til mobiltelefoner/smartphones og tablets? Begrænset! For med YouBio skal du først tilgå de film du ønsker at leje eller se igennem en computer, herefter kan du så se dem på din tablet eller smartphone. Du kan altså ikke direkte fra din tablet få adgang til de nyeste film og serier på YouBio direkte og det er en skam.

Apps til forskellige fjernsyn
YouBio arbejder ligesom så mange andre streamingprovidere, på at blive så tilgængelig som muligt på markedet og dermed dække en så stor del af markedet som overhovedet muligt. Og vejen frem til netop dette, er at være tilgængelige på blandt andet de forskellige nyere smart fjernsyn. I Januar måned blev YouBio således tilgængelig som applikation til LG fjernsyn og YouBios app er allerede i forvejen at finde på for eksempel alle nyere Samsung Smart-TVs. Du behøves altså hverken boks eller andet, for at tilgå det spændende og gratis indhold, så vel som den betalte del af YouBio.

Stadig ingen YouBio app til hverken Apple-TV eller PlayStation 3
Det kan undre en, at YouBio hverken er tilgængelig på Apple-TV eller Playstation 3, især fordi at netop disse enheder, er de klart mest populære enheder når det kommer til streaming af film og serier. PlayStation 3 er for eksempel den enhed, som har flest Netflix-brugere overhovedet og Apple-TV står i 8% af alle danske hjem. Men mon ikke, at vi ser applikationer til både Apple-TV og PlayStation 3 i år eller måske endda til den nye Playstation 4, som er lige på trapperne.

Leje film eller betale for tjenesten
En af YouBios stærkeste forcer, er deres skrappe opdeling af betalingsindhold og det ”gratis” indhold. Du behøves nemlig ikke være abonnement, for at gå på YouBio og leje film mod betaling, her opretter du dig blot og så kan du streame direkte, mod betaling.

Du kan også vælge at være abonnement og betale 99 kr. per måned, som åbner op for et hav af forskellige film og serier, der kan streames helt gratis. Er du abonnement, kan du selvfølgelig også stadig vælge at leje film igennem deres Video On Demand service.

Besøg YouBio her

Facebook Kommentarer

kommentarer

del på:

11 comments

 1. Hvorfor kan man ik få rabat på Yousee bio boksen, når man i forvejen er you see kunde i forbindelse med mit internet????

 2. Virkelig godt spørgsmål Marianne, jeg har også selv YouSee og ville gerne have YouBio på TVet, men gider for det første ikke betale for boksen, for det andet vil jeg faktisk gerne slippe for at have en ekstra boks :-)

 3. Mit LG smart tv kan klare Netflix, Viaplay, YouBio, uden bokse – med sine egne apps. Mangler bare HBO, men den kommer nok. Funkgerer ret godt og nemt via trådløs router. Mon ikke samsung også kan eller de andre nye smart tv?
  Min Apple TV box kan indtil videre kun klare itunes film og netflix, hvor jeg vil nævne at den er ret god til Netflix.

  1. Hej Rax,

   De fleste Samsung TV understøtter både HBO-Nordic og YouBio. Det gør deres bokse også. Jeg har selv et Samsung Serie 6 og det kan ikke, men min Samsung Box kan klare det hele.

   Du kan godt køre flere streamingtjenester med Apple TV, jeg har blandt andet Hulu Plus på min.

 4. Hej. Vi er ret glade for youseeboksen på grund af alle de andre fordele der også er med f,eks start forfra etc. Har netop lejet et par film, en af dem en børnefilm, som min søn vil se igen og igen, og det får mig til at spørge, om der er et sted, hvor man kan købe filmene digitalt, så man kan se dem igen og igen uden at skulle betale ny leje?
  Mvh.
  Maria

  1. Hej Maria,

   Det kan du sagtens. Du kan decideret købe film på eks. iTunes og ellers kan du jo afspille film, så mange gange du vil på de forskellige streamingtjenester, så som Netflix mv. Det lyder lidt til at det er en af betalingsfilmene, fra YouBio du her taler om. Prøv at Google efter titlen, kombineret Netflix. Eks. “filmnavn netflix” “filmnavn HBO-nordic” osv.

 5. Tak for svaret. Ja det er selvfølgelig rigtigt mht iTunes, men dem ved jeg ikke, hvordan jeg kan se på mit (smart) tv. Og mht netflix etc så kommer det jo lidt an på udvalget.

 6. Jeg søger en Samsung box (trådløs streaming fra enheder) og er på udkik efter streaming tv pakke – men hvad skal jeg vælge ?
  Jeg har:
  TV: Philips fladskærm 42pfl7562D (2007),
  MOBIL: Samsung Galaxy S3 (2013),
  TABLET: Samsung TAB2 10.1 WiFi 16 Gb (2013).
  Jeg er SAMSUNG mand :-)
  /GammelNok

 7. Hej.Jeg syntes godt om at have et abonnement hvor jeg kan streaminge film,men helt ærligt så er 1.film,en film for 11 år plus på en uge ikke i orden for en film elsker som jeg,på det plan er det for ringe,hvis det skulle være tilfredstille for os abonnement kunder,skulle antallet ligge på 40 – 50 nye film om måneden. Mvh j

Smid en kommentar